Tanssillinen voimistelu

Tanssillisen voimistelun naiset olivat esiintymässä Berliinissä kesällä 2017
Helsingin Gymnaestrada avajaiset 2015

Tanssillinen voimistelu on voimisteluliikuntaa jonka pohja on suomalaisessa naisvoimistelussa ja sopii hyvin kaikentasoisille harrastajille. Keskivartalosta lähtevä, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. 

Tunti koostuu kehon lämmittelystä, liikkuvista kävely ja askelyhdistelmistä, lihaskunto osuudesta ja venyttelystä. Musiikilla on tärkeä merkitys eri harjoitteissa ja se valitaan huolellisesti tukemaan kutakin liikesarjaa. Tunneilta saat esteettisiä elämyksiä ja liikunnan iloa. Voimistelusta tutut, monipuoliset liikkeet on muokattu mukavaan ja mielenkiintoiseen muotoon haastetta unohtamatta.

Tanssillisen voimistelun tunnit ovat tiistaisin Kivikon nuorisotalolla ja sunnuntaisin Myllypuron Liikuntamyllyssä. Tunneille ovat kaikki tervetulleita. Tuntien ohjelmaa ja vaikeustasoa muokataan osallistujien taitotason mukaan. 

 

Tervetuloa tutustumaan lajiin!

 

 

TANSSILLISEN VOIMISTELUN MÄÄRITELMÄ (Hannele Ahlqvist, Sanna Koskela)

Tanssillinen voimistelu pohjautuu suomalaiseen naisvoimisteluun, jossa tärkeinä elementteinä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Tanssillisessa voimistelussa yhdistyvät voimistelun tavoitteellisuus ja rytmisyys sekä tanssillinen luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Tanssillinen voimistelu on kokonaisliikuntaa, joka hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä ja koreografista osaamista. Tanssillinen voimistelu on laadukasta, taidokasta ja tavoitteellista toimintaa.