World Gymnaestrada 2023 Amsterdam

Mikä gymnaestrada on?

World Gymnaestrada on voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma, joka toteutetaan neljän vuoden välein. Gymnaestradassa on esillä koko voimistelun kirjo erilaisten esitysohjelmien muodossa, telinevoimistelusta tanssiohjelmiin. Halleissa ja ulkona olevilla esiintymislavoilla esiintyvät pienet ja keskisuuret ryhmät, suuret usean sadan esiintyjän kenttäohjelmat esitetään stadioneilla. Tapahtumassa esiintyvät ovat kaiken ikäisiä, kokoisia, värisiä ja taitoisia. Tapahtumassa nähdään niin huippuvoimistelua kuin harrastaja ryhmien esityksiä. Osallistujat tulevat kaikkialta maailmasta esittämään taitojaan, katsomaan toisten esityksiä, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa.

Ensimmäinen world gymnaestrada järjestettiin Hollannissa Rotterdamissa vuonna 1953. Tuolloin osallistujia oli 14:sta maasta yhteensä 5000. Helsingissä kesällä 2015 oli osallistujamaita viidestä maanosasta, 55 eri maasta yhteensä lähes 20 000 esiintyjää.

Kontio gymnaestradoissa

Mellunkylän Kontion voimistelijat osallistuivat tapahtumaan ensimmäisen kerran vuonna 1987. Tuolloin tapahtuma järjestettiin Tanskassa Herningissä. Tapahtumaan matkustettiin tilausbussilla. Ensin laivalla Tukholmaan ja sieltä Ruotsin läpi Tanskaan ja sama reissu takaisin. Tanskassa esiinnyttiin hallissa ja kenttäohjelmissa. Tämän jälkeen on matkustettu lentäen.

Vuonna 1991 Amsterdamiin lähtivät vain kuntonaiset. He osallistuivat kenttäohjelmaan ja heidän ohjaajansa osallistui kenttäohjelman lisäksi FIG-gaalaan Suomen ohjelmaan.

Vuonna 1995 Berliinissä mukana oli jälleen nuoria sekä aikuisia, jotka osallistuivat kenttäohjelmiin. Yksi valio oli mukana myös halliohjelmissa.

Vuonna 1999 Göteborgissa mukana oli aikuisia valioita sekä kuntonaisia. Valiot osallistuivat kenttäohjelmaan sekä halliohjelmaan, kuntonaiset kenttäohjelmaan.

Vuonna 2003 Lissabonissa ja 2007 Dornbirnissä Itävallassa matkalla oli valiot sekä kuntonaiset ja osallistuttiin kenttäohjelmiin.

Vuonna 2011 Lausannessa Sveitsissä mukana oli jälleen myös nuoria. Valiot olivat mukana halliohjelmassa Riikkaset-ryhmän omassa 15 min kokonaisuudessa sekä kenttäohjelmassa. Nuoret ja kuntonaiset olivat mukana kenttäohjelmissa.

Vuonna 2015 Helsingissä osallistuttiin kenttäohjelmiin jotka esitettiin avajaisissa (Let the fun Begin ja Jos metsään haluat mennä nyt), Midnight Sun Special-näytöksessä (Valkea Lintu), päättäjäisissä (Valkea Lintu) sekä Suomen omassa kenttäohjelma kokonaisuudessa Summer life (Marjamaille ja Kesän parhaat festarit). Mukana oli Kontiolaisia perheliikkujista kuntonaisiin.

Vuonna 2019 esiinnyttiin jälleen tutuissa maisemissa Dornbirnissä Itävallassa. Kontiolta oli voimistelijoita mukana kahdessa kenttäohjelmassa (Elämän voima- kuntonaiset, Energian ympäröimä - valiot) sekä Fig-gaalassa (Jäätikkö sulaa).

Seuraava kansainvälinen World gymnaestrada järjestetään Amsterdamissa 30.7-5.8.2023. Seuraa nettisivujamme, jos ole kiinnostunut lähtemään tapahtumaan kanssamme. Lisätietoja tapahtumasta löydät tapahtuman omilta nettisivuilta worldgymnaestrada2023.com