Suunnistusjaosto

Joukkueet Jämijukolassa 2004
Jukola 2005. Vaihtoa odotellessa Sippolan yössä

Suunnistus on tällä hetkellä tauolla, vaikka se on seuran toiminnassa mukana olevista lajeista pitkäikäisin. Suunnistus on toiminut seurassa yhdistävänä tekijänä. Seuran eri lajien harrastajat ovat olleet mukana täydentämässä vuoden päätapahtumaan koottuja joukkueita. Lajitoiminta on jatkunut vuodesta toiseen veturinaan Jukolan viesti, joka on suurin Suomessa järjestettävä yksittäinen suunnistustapahtuma.

Mellunkylän Kontio on yksi harvoista seuroista, joka on osallistunut jokaiseen järjestettyyn Jukolan viestiin vuodesta 1949 alkaen aina vuoteen 2019. Ensimmäiseen viestiin otti osaa 41 joukkuetta, joista vain 15 tuli maaliin. Mellunkylän Kontio oli yksi näistä. Tämä on saavutus, jolla ei moni suomalainen seura voi röyhistää rintaansa. Alkuvuosina Kontion jäseniä toimi viesteissä myös toimijoina.

Kontion joukkueet on kasattu periaatteella, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Tärkeintä on ollut halu osallistua ja liikkua.

Jaosto järjesti jäsenilleen vuosittain kahteen otteeseen, syksyllä ja keväällä, vaellukset Uudenmaan maastoissa. Ryhmävaelluksilla totuteltiin maastossa liikkumiseen sekä harjoiteltiin kartan lukemista. 

Suunnistusjaosto kaipaa aktiivista vetäjää ja toiminnan kehittäjää. Jos olet kiinnostunut jatkamaan Kontion suunnistusperinnettä, niin ota yhteyttä. 

Ota yhteyttä