Tyttöjen tanssillinen voimistelu 6-12 v.

 

 

 

Tanssillisen voimistelun ryhmissä lapsi liikkuu ammattitaitoisten ja  koulutettujen ohjaajien opastuksella. Kaikilla lapsilla on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja esiintyä ja lapsi oppii voimistelun perustaidot leikkien ja iloiten.

Harjoitukset ja ohjelmat suunnitellaan niin, että jokainen voi osallistua ja tuntea onnistumisen riemua. Ryhmiin ei ole karsintaa, eikä vaadita muuta kuin iloista mieltä, halua oppia uusia asioita sekä yhteistyökykyä. Voimistelun perusteiden lisäksi ryhmissä harjoitellaan erilaisia tanssitekniikoita ryhmän tason, osaamisen ja innostuneisuuden mukaan. Kevätkauden päätteeksi ryhmät valmistavat esitysohjelman.

Tunneilla lapset saavat Voimistelu-passin, johon kerätään tarroja sen mukaan mitä tavoitteita ja onnistumisia on jumppatunneilla saavutettu. Passissa on myös erilaisia tavoiteliikkeitä, joita lasten kanssa harjoitellaan.

  • lapsi oppii voimistelun perustaidot leikkien
  • lapsella on mahdollisuus edetä omien toiveidensa ja taitojensa mukaisestI
  • lapsi saa liikkua iloisessa onnistumisen ilmapiirissä
  • lapsella on mahdollisuus tutustua eri lajeihin: joukkuevoimistelu, kilpa- ja ryhmä aerobic, rytminen voimistelu, tanssillinen voimistelu, tanssiliikunta

Taustaa

Voimistelukoulu on osa Suomen Voimisteluliiton eettistä kehitysohjelmaa. Voimistelukoulu on ollut mukana Nuoren Suomen ja SLU:n johtamassa lajiliittojen kokonaisvaltaisissa kehityshankkeissa. Syksyllä 2004 hanke tuli ajallisesti täyteen ja nyt nautitaan antoisan työn tuloksista. Hankkeen taustalla on 'Unelma hyvästä urheilusta'- lasten urheilun eettiset linjaukset. Voimistelukoulun tavoitteena on, että yhä useammalla lapsella on mahdollisuus harrastaa voimistelua.

Lisätietoja Voimistelukoulusta http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Lapset-ja-nuoret/Lasten-voimistelu

Eturivissä 7-12 v tytöt valmistautumassa Jumppakoululaisten Marjamaille ohjelmaan Helsingin gymnaestradassa kesällä 2015
7-12v harjoittelemassa Marjamailla ohjelmaa Kontion Majalla kesällä 2015