Koronavirustiedote

26.3.2020

Haluamme osaltamme olla estämässä koronaviruksen leviämistä ja noudattaa viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeistuksia. Kaikki toimintamme (jumpat, Majan vuokraukset) on tauolla toistaiseksi.

Elämämme on tällä hetkellä hyvin rajoitettua. Kaikki harrastukset on peruutettu, teatterit ja museot on suljettu. Työtä tehdään etänä ja meitä kehoitetaan välttämään lähikontakteja. Monella työnantaja on ilmoittanut yt-neuvotteluista ja osa on jo lomautettu. 

Helsingin Sanomien artikkelissa (Elämä/Hyvinvointi 20.3.2020 "Katso välillä vaikka hömppäsarjaa" neuvoi Maaret Kallio - Nämä kysymykset mietityttivät lukijoita poikkeusajassa juuri nyt) annettiin neuvoja ja vinkkejä eri tilanteisiin. 

Monet pohtivat sitä, miten pitää jaksamisestaan huolta, kun moni iloa tuottava asia, esimerkiksi ryhmäliikunta, on peruuntunut jopa kuukausiksi. Maaret Kallio sanoo, että hetkellinen lamaantuminen on normaali ensireaktio. Tärkeintä olisi kuitenkin tehdä edes jotain mistä saa mielihyvää ja pyrkiä pitämään ainakin jotain palasia arjesta kohdallaan.

Voisiko käydä ulkona kävelyllä, voisiko jumpata kotona samaan kellonaikaan kun tavallisesti on jumppatunnilla. Netissä on valtavasti ilmaisia jumppia ja monet liikuntaseurat ja yritykset vetävät facebookissa livetunteja. 

Me Kontion ohjaajat kannustamme kaikkia tunneillamme kävijöitä ulkoilemaan ja jumppaamaan kotona mahdollisuuksia mukaan. Kaikesta huolimatta nauttimaan keväästä ja odottamaan tulevaa kesää. Me käynnistämme toimintamme heti kun se on mahdollista.