Suunnistusjaosto

Joukkueet Jämijukolassa 2004
Jukola 2005. Vaihtoa odotellessa Sippolan yössä

Suunnistus on tällä hetkellä seuran toiminnassa mukana olevista lajeista pitkäikäisin. Suunnistus on toiminut seurassa yhdistävänä tekijänä. Seuran eri lajien harrastajat ovat mukana täydentämässä vuoden päätapahtumaan koottuja joukkueita. Lajitoiminta on jatkunut vuodesta toiseen veturinaan Jukolan viesti, joka on suurin Suomessa järjestettävä yksittäinen suunnistustapahtuma.

Mellunkylän Kontio on yksi harvoista seuroista, joka on osallistunut jokaiseen järjestettyyn Jukolan viestiin vuodesta 1949 alkaen. Ensimmäiseen viestiin otti osaa 41 joukkuetta, joista vain 15 tuli maaliin. Mellunkylän Kontio oli yksi näistä. Tämä on saavutus, jolla ei moni suomalainen seura voi röyhistää rintaansa. Alkuvuosina Kontion jäseniä toimi viesteissä myös toimijoina.

Suunnistustoiminta on jatkunut vuosikymmenen verran hiljaiselon merkeissä. Vaikka Kontion suunnistusväki ikääntyy, olemme kuitenkin tuoneet Jukolan viestiin ainakin yhden joukkueen vuodesta toiseen. Joukkueet on kasattu periaatteella, että kaikki halukkaat ovat päässeet mukaan. Tärkeintä on ollut halu osallistua ja liikkua.

Jaosto järjestää jäsenilleen myös vuosittain kahteen otteeseen, syksyllä ja keväällä, vaellukset Uudenmaan maastoissa. Ryhmävaelluksilla totutellaan maastossa liikkumiseen sekä harjoitellaan kartan lukemista. Vaellukset ovat avoimia kaikille Kontion jäsenille ja sopivat koko perheelle.

Jos olet kiinnostunut suunnistamaan HYVÄSSÄ SEURASSA ja osallistumaan yhteisille vaelluksille sekä vuoden päätapahtumaan, Jukolan viestiin, ota yhteyttä. Mukaan mahtuu aina!

Lisätietoja:
Väinö Leinonen puh. 050-583 43

Ota yhteyttä