Pyöräily- ja kuntoilujaosto

Keppijumppa sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta

Esitys pyöräilyjaoston perustamisesta tehtiin Kontion jäsenistölle syyskokouksessa 2001. Samaisessa kokouksessa päätettiin lopettaa yleisurheilu- ja kuntoilujaosto. Koska kuntoilujaoston toimintaa haluttiin jatkaa, se liitettiin pyöräilyjaostoon.

Lukumääräisesti Kontion pyöräilijät ovat keskittyneet maastopyöräilyyn. Eniten menestystä on kuitenkin maantiepyöräilyssä Tuomo Ahosalmen toimesta. Tärkeimpänä tapahtumana on kenties Suomen vaativin maastopyöräkisa, Tahko MTB –120 Marathon. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna kymmenettä kertaa ja aina on Kontiolaisia ollut mukana. Tänä vuonna osallistuttiin 5 pyöräilijän voimin. Pyöräilijät ovat harjoitelleet yhteislenkeillä pääkaupunkiseudun metsissä. Välillä on käyty maantietä mittailemassa.

Säännöllisesti kerran viikossa lämpenee Majalla lenkkisauna. Ennen saunaa on isossa salissa järjestetty keppijumppa. Se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta.

Jaosto sai vuonna 2004 uusia jäseniä. Heidän innoittamina hankittiin pyöräilijöille yhtenäiset ajoasut. Asut ovat seuran väreissä ja Kontion logo on niissä hyvin esillä. Tulevina ajokausina Kontion värit tulevat edustetuiksi myös maantiekilpailuissa ja ehkä myös pyöräsuunnistuksissa.

Jos olet kiinnostunut viikottaisesta keppijumpasta tai pyöräilylenkeistä, tervetuloa joukkoon.